https://elevator19.nlhttps://elevator19.nl/wp-content/themes/e19

Voorjaarskriebels

16 april 2024

Nu de dagen weer langer worden, is dat aan boord van de elevator ook wel te merken. overal wordt er opgeruimd en schoongemaakt, maar ook de ketel is weer gevuld en de mangatdeksels gesloten. klaar om de ketel langzaam te verwarmen. Dat gaan wij dit jaar voor het eerst samendoen met een groep Vlaamse vrijwilligers. Ombeurten gaan zij het vuur in de ketel brengen.

Maar ook elders zijn wij druk bezig. Het weegtoestel is na lange tijd weer bruikbaar gemaakt en zou zo weer gebruikt kunnen worden. De zwaantjes dansen weer sierlijk langs elkaar.

Maar zoals altijd is het werk nooit af. Er moet nog veel water door de maas voordat wij naar ons eerste evenement kunnen afvaren. Zo is er een mooi hekwerk door de smit van het museum gemaakt en geplaatst dat geverfd moet worden.

De stoommachine moet van top tot krukput schoongemaakt worden en alles goed doorgesmeerd.

Maar natuurlijk zorgen wij ook goed voor ons zelf. Binnenkort gaat de elevator weer open voor publiek en kunt u zelf zien wat er in de wintermaanden alemaal gedaan is. Kijk hiervoor op de site van het Maritiem Museum Rotterdam Dordt in stoom komt eraan en daar zullen wij met de graanzuiger aanwezig zijn. Hou zaterdag 1 juni vrij in je agenda. Als alles gaat zoals wij bedacht hebben geven wij een heuse graanoverslag demonstratie in de Leuvehaven.

Dat kan alleen bij droog weer. Wij hopen dat de weergoden ons dan goed gezind zijn.